DELTAKERINFORMASJON

VIKTIG INFORMASJON FOR DEG SOM SKAL DELTA PÅ ÅRETS SYKKELFESTIVAL - VI SKREDDERSYR HELGA FOR DEG

Vi ønsker en del informasjon om deg i forkant av festivalen slik at vi kan legge til rette for at du skal få så god opplevelse som mulig. Ved kjøp av festivalpass vil du i løpet av sommeren motta en mail hvor du svarer på i hvilken kategori du vil stille i, samt gradering / vanskelighetsgrad og hvilke turer du ønsker å bli med på.

VI TILBYR 3 KATEGORIER SYKLING

Oppdalsykkelfestival: Stisykling under blå himmel og skyer

STISYKLING

Tradisjonell stisykling med fulldempet stisykkel

oppdalsykkelfestival: gruppe syklister på fjellet under blå himmel med skyer

EL-STISYKLING

Stisykling med fulldempet el-stisykkel

oppdalsykkelfestival: sykling på fjellvei / gravel på gravel-sykkel ved siden av elv i solskinn

GRAVEL

Sykling på grus og kronglete landevei

INGEN STERKERE ENN DET SVAKESTE LEDDET

En gruppe er ikke sterkere enn det svakeste leddet – heter det. Som deltaker på Oppdal sykkelfestival er det DU som står i fokus, og våre lokale guider er levende opptatt av at du skal sykle på dine premisser, og at du skal få den opplevelsen du fortjener.

FORHOLD VI TAR HENSYN TIL VED GRUPPERING

1. GRADERING OG FERDIGHETER

BLÅ / MIDDELS

For litt øvede syklister med noen tekniske ferdigheter. Her sykles det sti med mindre hindringer og enklere tektiske partier.

RØD / KREVENDE

For viderekomne syklister med gode tekniske ferdigheter. Her sykles det sti med krevende hindringer og tekniske partier.

SVART / EKSTRA KREVENDE

For erfarne syklister med veldig gode tekniske ferdigheter. Her sykles det stier med meget krevende. uungåelige hindringer. 

2. ØNSKET TEMPO

GANSKE LETT

Rolig tempo med flere gode pauser underveis. Dette er for deg som har syklet litt tidligere, men som fortsatt anser deg selv som i startfasen av din stisykkelkarriære.

LITT TUNGT

Moderat tempo og pauser underveis. Dette er for deg som har syklet en del tidligere, men som er gira på nye utfordringer.

TÆMMELE TUNGT

Relativt høyt tempo og noen pauser underveis. Dette er for deg som er erfaren stisyklist og er sulten på mer.

Oss dele på stian!

Oppdal er en av landets største sauekommuner. Her deler vi stien med over 40 000 sau og andre beitedyr. Det er beitedyra som har bygget stiene for oss, i over hundrevis av år. Ikke minst har sykkelentusiaster på Oppdal, opp gjennom årene, ryddet stiene og gjort de perfekte for stisykling. Stier vi er så heldige at vi får nyte på grunn av allemannsretten. 

Vi i Oppdal sykkelfestival er likevel opptatt av å følge stivettreglene, og å være aktsomme for andre turgåere, vilt og beitedyr i stiene. Vi har alltid vikeplikt for andre, og må alltid ta hensyn. 

 

DIN DEL AV JOBBEN

Når du har sendt inn all nødvendig informasjon, jobber vi på for å finne en passende turgruppe for deg og andre syklister på samme nivå. Føler du at du har havna i feil gruppe, er det ingen skam å si ifra. Det er fullt mulig å endre gruppe og evt. dagsturer underveis i festivalen. Henvend deg til vårt sekretariat eller smalltalk med en guide, så fikser de biffen. Hos oss er det DIN opplevelse som står i fokus!

Når all korrespondanse er i orden er det bare å glede seg til sensommeren og sykkelfestival. Vi har listet opp en litt småtteri å ta i betrakning før 16. august:

vær og vind

Været i Oppdal er ikke alltid til å stole på, og det kan fort snu. En vakker sommerdag i august kan ofte føles ut som en høstferiedag i oktober. Skal en delta på sykkelfestival gjelder det å være i forkant av værmeldinga. Vi har opplevd sykkelfestival i all slags vær, men heldigvis vil ikke været påvirke turgleden dersom det er gjort godt forarbeid. En varm jakke og et ullskift vil derfor være et minimum i tursekken.

DON’T BE A FOOL, PROTECT YOUR TOOL

Godt beskyttelsesutstyr er helt avgjørende for å kunne gi jernet når man sykler – uansett vær og forhold. Vi minner om at det er påbudt med hjelm ved all sykling, samt ser vi på kne- og albuebeskyttelse som helt nødvendig ved alle kategorier. Det kan også være lurt å ha med ekstrautstyr, slik som slange, guffe og multiverktøy, og ikke minst må man ha med rikelig med vann og mat, da man aldri helt vet hvor lang turen blir. Vi anbefaler også å ta en god sykkelsjekk i løpet av dagene før festivalen, for å se at alt er som det skal.

SPECIAL PRICE FOR YOU MY FRIEND

Som stolt medarrangør av sykkelfestivalen, har vi VPG.NO – en god samarbeidspartner for oss og for dere. Under festivalen vil VPG utvide åpningstidene sine til klokken 18.00 både fredag- og lørdag kveld, slik at du som vil sjekke utvalget rekker dette både før og etter tur. Det vil også være gode tilbud og rabatter til alle deltakere, så dersom det er noe du skulle mangle, så får du kjøpt det hos VPG.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og bli med i gjengen av de første som får rykende fersk informasjon om årets festival!

Trenger du å leie sykkel?

I utgangspunktet stiller du med egen sykkel og eget utstyr til festivalen, men dersom du ikke har egen sykkel og er skikkelig gira på å delta, så fortvil ikke!

VPG stiller selvfølgelig med leiesykler, og på festivalområdet får du prøvd ut demosykler dersom du får lyst til å kjøpe deg din egen. Ta kontakt med nettbutikk@vpg.no i løpet av sommeren, og de hjelper deg så fort de kan.

oppdalsykkelfestival: dame som sykler på høyfjellet med stisykkel, hjelm og annet beskyttelsesutstyr. Blå himmel og skyer.