Gravel-tips fra Geir

Geir har sykla rundt på grusen lenge før begrepet gravel kom susende inn over Norges fjell og fjorder. Han har testa det meste og har noen tips til deg som tenker å starte sykkelkarrieren.

utstyrstips gravelbike

Canclaw (boksholder til ramma) – Produktet ingen egentlig trenger, men som gjør gravelsykkelen ganske mye fetere. Ta med deg en boks leskende drikke til turen, finnes i både 0.33 og tallboy hos vpg.no

Chamois – Kanskje det viktigste å legge penger i etter sykkelen. Den skal tross alt beskytte deg under mange timer på setet. Padshortsene fra 7mesh har fantastisk passform, sitter som støpt og du merker det er lagt mye arbeid i utformingen av selve padden. Jeg har testa mange, dette er de beste.

40/40 trikset – (40 dekkbredde og 40 psi)
Da kommer du langt. Dette er sjelden et feil startpunkt, så finner du ut av finjusteringene etterhvert.

Ikke kjøp for stor sykkel! En gravelsykkel kan gjerne være litt mindre enn stisykkelen din, dette gir deg bedre sittestilling og en mer manøvrerbar sykkel.

Ikke flaut å kjøre med rammeveske på gravel. Der har Evoc utrolig mange fine som kan tilpasses ditt bruk. Her får du små vesker til korte ettermiddagsturer. Skal du ta med deg sykkelen på en skikkelig ferietur langs grusveiene kan du virkelig rigge den opp!

Finn alt dette snadderet hos vpg.no!