3 TIPS FOR Å LYKKES MED SYKLINGEN

For mange av oss er vell sesongen allerede veldig godt i gang, med tanke på det fine været og varme dagene vi har hatt. Men hva om du er helt fersk syklist eller om teknikken muligens er litt rusten? Fortvil ikke! Vi har tatt en prat med Emil Carlsson om hva man skal tenke på for å få best mulig sykling denne sesongen. Emil er tidligere norgesmester i utforsykling, og har vært kursholder i teknikk under Oppdal Sykkelfestival.

1. Se dit du skal

Du styrer faktisk sykkelen med øynene dine!

Det er ikke uvanlig at selv erfarne syklister kan ende opp med å ikke søke langt nok fram med blikket, og da kommer du fort på etterskudd med både linjevalg, girvalg og hvilken posisjon du skal ha på sykkelen. En annen vanlig feil er å stirre masse på en skummel stein eller andre hinder du ønsker å unngå, med det resultat at du nærmest trekkes mot hinderet. I stedet: Rett blikket og oppmerksomheten mot linja du ønsker å holde forbi hindringen.

2. Posisjon på sykkelen

Kom deg opp og fram!

Det er litt som i alpint: For å kunne kjøre sykkelen aktivt må du “fram i støvla”. En god arbeidsoppgave eller en selvinstruksjon kan være å fokusere på at du skal rette ut beina. Ikke stive ben, men kun en lett bøy i kneet. Den vanligste posisjonsfeilen jeg ser blant syklister er at man i uforkjøringene “siger sammen” i en slags dyp knebøy-posisjon som både er tung å stå i, og plasserer deg alt for langt bakpå til å kunne ha god kontroll over sykkelen. Når du står riktig skal du ha så mye vekt på styret at du egentlig ikke trenger å bruke noe særlig med krefter for å holde deg fast: styret “hviler” i hendene dine.

3. Vær litt tålmodig med deg selv!

Vent på godfølelsen.

Det er ikke å forvente at godfølelsen sitter fra første sving om du har hatt en lang vinter borte fra sykkelen. Lek deg litt med tipsene ovenfor, og kjør gjerne flere runder på en sti du kjenner godt – da er det enklere å fokusere på egen teknikk. 

God tur, og lykke til! Hilsen Emil

Emil blir å møte på Oppdal sykkelfestival 2024 hvor han mest sannsynlig holder teknikkurs. Sleng deg med og bli vist hvordan du får best mulig flyt på sykkelen. I løpet av 2 timer får du gode tips og triks til hvordan foreta de beste linjevalgene, finne de beste posisjonene på sykkelen, hvordan forsere ulike utfordringer i terrenget, bremseteknikk og bruk av fart. Blant annet.

Kurset vil garantert sørge for at du får at du får større glede av syklingen resten av helga!